duminică, 5 aprilie 2009

De ce ...


Prin aceasta postare vreau doar sa pun cateva întrebări:
- De ce sunt eu inculpatul si alte persoane judecatori, chiar credeti ca e nevoie sa ma judecati voi pe mine in vreun fel ?
- De ce nu va uitati intai la voi si dupa aia sa discutati de ceilalti din jurul vostru ?
- De ce va pasa de gradina altuia cand in gradina voastra sunt numai buruieni ofilite, flori moarte, pamantul e putrezit, la fel ca si voi ?
- De ce nu va vedeti de treburile voastre ?
- De ce judecati un om inainte sa il cunoasteti mai bine? pentru ca, va spun eu, nu ma cunoasteti destul de bine;
- De ce apreciati persoane care sunt dulci, calde, vorbesc frumos, dar asta doar in fata voastra si in spate va scuipa si va blesteama ?
- De ce nu stiti sa invatati din greselile altora si daca o sa gresiti si voi sa spuneti "A avut drepate." in loc sa spuneti "Nu ma intereseaza. Totul e cum zic eu!" ?
- Inca odata, de ce nu va vedeti de treaba ?
- De ce sunteti asa de superficiali cand vine vorba de un apropiat de-al vostru ?
- De ce nu lasati deoparte mandria, ignoranta si ipocrizia ?
- Cum am mai spus si in postarea cu titlul " SALVAREA", de ce nu apreciati ce aveti in jur ?
- De ce sunteti lasi ?
- Inca odata, de ce judecati o persoana inainte sa va judecati pe sine ?
Ar trebui sa va intrebati si voi "De ce ...........??" "De ce ... de ce.... de...ce.....??" Nu ar mai trebui sa judecati oamenii dupa cum credeti ca e bine. Ar trebui sa va mai uitati un pic din profil stanga,apoi din fata, din spate si dupa aceea din profil dreapta. Vorbiti cat mai multe cu persoana respectiva. Daca va da de inteles ca nu e in stare sa lege doua cuvinte, atunci il poti cataloga drept analfabet sau ingust la minte sau in alt mod... Daca observi ca stie despre ce vorbesti si despre ce vorbeste, atunci...DA! Poti discuta cu persoana respectiva. Ma deranjaza mult ca unele persoane spun "Tu esti la teatru, nu discut cu tine ca nu am de unde sa stiu cand vorbesti serios si cand glumesti." Este adevarat. Imi place sa glumesc ( GLUMĂ, glume, s.f. Scurtă poveste plină de haz (şi cu un final neaşteptat), care provoacă râs şi veselie. ♢ În glumă = fără nici o intenţie serioasă, fără răutate. Fără glumă = în mod serios. ♢ Expr. A se întrece cu gluma = a-şi permite prea mult, a întrece limita admisă în atitudini, comportare. A lăsa gluma la o parte = a vorbi serios. A lua în glumă = a nu lua în serios, a nu da importanţă; a subestima. A nu şti de glumă, se spune despre cineva care se supără când glumeşti cu el. A nu-i arde de glumă = a fi indispus, supărat, necăjit. Nu-i de glumă = e lucru serios, îngrijorător. ♦ Faptă hazlie; păcăleală ). Dar atunci cand este vorba de ceva serios, inseamna ca este vorba de ceva serios si ma adaptez. Sunt o persoana deschisa, cu mine se poate glumi, se poate vorbi serios, sunt in masura sa discut o gramada de chestii interesante. Chiar daca am numai 16 spre 17, sunt trecut prin viata, sunt trecut prin multe probleme, dar si prin multe realizari. Sper ca postarea asta sa nu fie doar inca o postare. Cam atat...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu