sâmbătă, 4 aprilie 2009

SALVAREA

Stiu ca nu sunt cel mai in masura sa dau sfaturi, indiferent de ce fel de sfat este vorba, dar o sa incerc sa scriu despre cateva probleme pe care le avem noi, pustii de la varsta de 14 ani pana la 19...20 chiar. Eh...voi incepe vorbind despre anturaj. Cred ca toti stim ce inseamna un anturaj, cred ca toti stim la ce ne inhamam cand vrem sa facem parte dintr-un anturaj in care sunt numai persoane cunoscute prin cartier, persoane de care celorlalti "copii" le este frica de ele... Am dreptate? Am, cu siguranta... Bun! Avand in vedere ca vrei atat de mult sa faci parte din acel anturaj, incepi prin a face "jmecherii"...Jmecherii pe care tot tu le suferi pentru ca TU termenul de JMECHERIE il intelegi prin:
- a face rau altor persoane, jignindu-le, ignorandu-le, persoane cu care ai fost prieten pana sa intri in acest anturaj;
- a imita "liderul" anturajului pe care tu il venerezi, in fata ta e un zeu;
- Pentru a avea reputatia marita, trebuie sa le arati ca nu esti mai prejos ca ei si cu toate ca nu ai o situatie materiala buna, tu ai mereu bani...multi in buzunar;
- Ca sa nu ai reputatia scazuta ( cum am zis mai sus, imitarea ), incepi sa fumezi, sa bei si mai incolo, daca esti slab de inger ( si tu cum asa vrei sa pari, doar pentru a fi ca ei ) incepi si cu drogurile;
- Parintii tai sunt oarecum niste oameni cu capul pe umeri,au niste carti citite, poate chiar multe carti, in schimb tu stii decat sa citesti etichetele de pe Kent (gudronul, nicotina si monoxidul de carbon), etichetele de pe Cola, Red Bull si Jack Daniels. Sunteti in pana de bani...toti, si-n acel anturaj..."liderul" are o idee nemaiponenita...Ideea suna in felul urmator: Tu ( pentru ca tu esti cel mai mic de acolo si cel care a venit ultimul in anturaj ) vei fura dintr-un magazin chestii, poate te va pune sa furi chiar bani din casa ta, din casa altuia, din diferite locuri doar ca sa poti supravietui, odata cu anturajul si tu, in el. Un baiat vine intr-o seara si observi ca vorbeste cu "liderul" anturajului...apoi dupa ce prietenul acestuia pleaca, "liderul" vine, aprinde o tigara dubioasa si ti-o pune in gura, zicandu-ti doar "TRAGE!" ...ATAT! De atat a fost nevoie sa te apuci si de Marihuana sau de heroina...E tragic...si cand te gandesti ca sunt o gramada care considera ca daca faci treaba asta, esti cel mai cool...
Sa recapitulam: Politia te cauta pentru ca ai spart un magazin, chiar magazinul din fata blocului tau. Ai tai sunt disperati pentru ca tu esti mereu plecat de acasa si cand esti acasa ori esti rupt din cauza bauturii si a heroinei, ori esti treaz si esti in sevraj si ii bati pe ai tai sa iti dea bani, cand nici ei saracii nu mai au niciun ban in portofel. Ai dureri mari de oase si ameteli grave pentru ca nu mai ai marfa de tras. Daca te-as intreba "Care a fost ultima carte citita?" probabil imi vei spune "Pai, imi citea mama niste povesti...nu mai stiu..ceva de genu` "Ursul pacalit de vulpe"...nu mai stiu..." ...... Cu alte cuvinte ...PRAF!!! ESTI PRAF!!! Te uiti in oglinda si nu te recunosti... Dar ......ce poti zice....ai ajuns unde ai vrut...esti in anturajul dorit... Cine se aseamana, se aduna... Ce e cel mai trist este ca multi, extrem de multi copii fac chestia asta...Vor sa ajunga cat mai bine vazuti de ba-e-ta-sii de cartier si fac chestii de genu`... Cand pot iesi in evidenta cu o gramada de alte chestii pozitive. Si asta cu iesitul in evidenta prin chestii pozitive nu o spun din auzite, e din propria experienta. Pune mana pe o carte sa vezi ce repede iti deschizi orizonturile!!! Invata sa apreciezi ce si pe cine ai in jurul tau pentru ca nu degeaba sunt acolo!!! Nu te lasa influentat de anturaj! Arata ca poti mai mult si in loc sa fii tu tras pe drumul lor, trage-i tu pe drumul tau!!! Sper ca am fost destul de coerent in scriere si in gandire si sper sa apreciati. Va multumesc.
P.S : Daca cumva, cineva care citeste ce am scris mai sus, se regaseste, sa nu ma injure. Nu e tarziu sa citesti ceva. Nu e tarziu sa iti revii. Si daca esti chiar atat de dependent de anturajul respectiv, poti citi o carte care te va invata sa citesti oamenii si data viitoare cand vei vrea sa ai orice fel de contact cu niste alte persoane, sa le poti citi, sa iti poti da seama daca merita sa stai de vorba cu ele. Deschide ochii!... Citeste o carte...!
Atat.

3 comentarii:

  1. Da , tot ce e spus in postarea asta e foarte adevarat. E un pic cam dur , dar asta este viata. E cazul sa ne culturalizam !

    Good job Theo. :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Sti cum sunt astia,

    Prosti da multi, neah multi da Prosti.


    Iti zic, stau intr-un sat cu blocuri, ca oras nu ii spune nici primaru, oricat tinde sa para de linistita atmosfera, duminica nu zboara nici musca si toti au locul lor, nimeni nu iese din rutina, Sambata, zi de club wow toti se torpileaza, se bat sa injura si etc. Daca nu te vede lumea in club, nu existi, nu meriti sa respiri, sau daca nu ai fost rupt in gura, tzava, pamant de flori si alte expresii de genu, iar nu e bine. Toti avem grupurile noastre, ne intelegem intre noi da cand vin "jmecherashii" din metropola Timisoara, si incep sa se incoarde, de lasa urat. Pana anu trecut la mn in oras nu s-a auzit de pistol decat in filme si la politisti\jandarmi, in vara intr-o sambata unu a fost impuscat pentru o blonda. Lucrurile se aud, se vorbeste tare ca se crede ca nimeni nu asculta, aud chestii de genu, maine vin 25 de grame de la Timi, ai gasit ma telefoanele lu asta, etc.

    Ceea ce vroiam defapt sa spun e ca nu prea mai sunt locuri unde sa fie careva ferit de asa numitele "tentatii de viata ursoara".


    Misto postu, nu-i genu meu da e ok si adevarat, cred ca e primu comentariu lipsit de mistocareala caracteristica pe care il las.

    Bafta si la mai multe!

    RăspundețiȘtergere